Lite kort sådär..

Hej hej hallå!
Nu är man på hemmaplan igen. Måndag, en ny start på denna veckan.
I helgen har det varit sista helgen på intrultörsutbildningen, lika bra som helgen där innan. Intressanta diskussioner, föreläsningar, god mat och trevligt sällskap. Nu sitter jag och skriver provet som vi fått med oss hem som sedan ska skickas in och rättas av Camilla.
I går kikade vi lite kort på Jaakkoturn, hoppas de blir mer sånt i mars ;)

Idag har jag och hundarna vart i Henån och promenerat där =) Fystränat Sannie lite grann, skall göra upp ett fys och muskelschema till henne hade jag tänkt. Hon är i dålig form nu, seg efter dräktigheten och fet efter allt tjuvande.
Nu alldeles strax ska jag köra bror till fotbollsträning, avslutning idag. Skulle vart på styrelsemöte idag, men det verkar vara inställt..? TYPISKT, så fort man har nått o ta upp och diskutera så inställer dem mötet!
Inget o göra, blir väl nästa vecka då kanske...

Gudrun, om du läser detta? Vad hette norrmannen med mallen? * Nyfiken *:P 

Ha en trevlig kväll!

Bio och någon som svävar i det blå

Snart på väg till örebro, skummar igenom Att lära in - och ut lite lätt igen för att fräscha upp minnet lite.
Var på bio igår, såg Flickan som lekte med elden. Får väl säga att den var sådär, lite snurrig och det tog ett tag innan man kom in i handlingen. Men jag är ett stora fan av dessa filmer, egentligen helt min typ av film, mycket spänning, en bra story, duktiga skådisar och en touch av humor. Lisbeth Salander kan inte göras bättre än av Noomi Rapace!! Längtar till efterträdaren som har premiär idag, men som får ses av mig en annan dag :P

Fick ett väldigt trevligt samtal av en vän idag, det hon hade och berätta fick mig att sväva i det blå. =D Men vi får väl se vad det blir, man ska inte ta ut nått i förväg, det blir sällan bra då..

Kort idag, men nu är det dags!
Nu går bilen mot Vintrosa, hem till Team Brundin! ;)

Ha en bra helg allihop!

Vilket kap jag har gjort idag!

Uj uj uj, vart på torp o shoppat loss lite :P Inte till mig själv, utan till våra fyrbenta =)
Jag har köpt nya stålburar idag. 2 stycken medium (passar till kleinarna och Sannie), 2 stycken large (till Minuz och till morbrors Pumi :P) 1 styck X-large (till Novan). Sen blev det lite annat kul såsom: 6 rullar bajspåsar i rosa, blå och lila färg * kul *, 3 kg levergodis, en pipande gul mjuk rolig anka till PirAyan ;) Sen köpte jag några fler gosedjur som jag köper in för klubben till priser vid tävlingar. ÅH världens stoltaste matte stegade ut från Djurmagazinet! Älskar att skämma bort mina små odjur! =D
Men det roligaste av allt var att allt gick på 1275:- Så mycket jag fick för det eller? Ett rikitigt bra köp! Jaja, när djurmagazinet har kampanjerbjudande är det svårt att hålla mig där ifrån.

Sen blev det en snabb sväng hem till mormor som bjöd på lunch. Sen skulle hon vidare till en väninna, så jag tog hundarna och gick ut på en härlig höstpromenad (mormor har Nova o Ruzzin just nu -> löper och jag hade Sannie och Aya med mig) Jag & flickorna <3

Sen bar det iväg hemåt igen, väl hemma började jag röja lite för snart är det dags med adventpynt =D
Ikväll ska vi ha en riktig myskväll med familjen. Vi ska äta lite gott och sen se på Harry Potter halvblodsprinsen.
GAH vad jag har längtat efter att få se den, ETT MÅSTE!

Måste fortsätta greja. Föresten, det har vart fint väder idag! Whoho, me like ;) Hoppas på fint imorn med, då kanske man kan dra ut o fota lite =)

Nyfiken

Jag är väldigt nyfiken på vilka som faktiskt läser min lilla blogg (a)
Ni kan väl göra ett litet snabbt tassavtryck i kommentera. Så jag har lite koll :P
Tack på förhand! ;)

Kram Madde

DQ + DQ = (...)

Så, nu har jag ork igen :P Jag skrev värsta långa inlägget igår. Hade massor att berätta OCH så lyckas jag mitt dumma nöt trycka på fel knapp samtidigt som jag skriver och sidan stängs ner!! GAH jag ville bara skrika rakt ut!
F*N!! Så då orka jag inte med det längre! Men så tänkte jag att nu får de väl ändå vara nock på surandet och få skriva av sig här lite :P
Men jag är just nu helt tom på information :S Jag har iaf vart o tävlat KM idag, det gick inte alls.. eller jo de gjorde det väl, men vi plocka inte hem varken någon KMtitel eller resultat. Sannie sprang på bra, nästan för bra :P Hon sprang liksom förbi hinder ?? Jaja, jag trodde väl att jag kunde springa på rakt mot ett hinder och att hon skulle ta det, men ack så fel jag hade. Sannie fatta inte varför man skulle ta däcket när man ändå kunde springa förbi??! Två superenkla banor lyckas vi ändå diska oss på.. :(
Men men, vi får skylla på att träningen inte varit så aktiv så nu det senaste. Dagens slalom ska vi inte diskutera, jag fattar inte vad hon pysslar med?!! Hon tar första porten huuur snyggt som helst, men sen kan hon bara gå ur? Ehh? jaha, Vaf*n tänker jag. VARFÖR gör hon så? Bara sådär? Två gånger dessutom...?
Sannie har annars ett jättefint slalom, hon är som en liten orm som slingrar sig (helt klart mest effektivt för hennes lilla kropp) så varför hon börjar strula i slalom vet jag ej..
DQ + DQ = ... ja va ska man säga? :/

Får iallafall gratulera min syster Josefin som plockar med sig TVÅ KMtitlar + Orustmästare med sig hem! Både i medium (med Minuz) och i small (med Bizon) GRATTIS GRATTIS!! Det är grymt! ;)

Nixpix, nu ska jag lägga mig framför Camilla o Gudrun's bok. Några kapitel som skall läsas in till nästa helg(Y).
Hoppas bara man kan få lite lugn o ro på Myrebacken så man kan in något av det man läser...

Tjingeling!

Är man ledsen, så är man

Sorry, men det blir ett deppigt inlägg idag igen :/
Idag saknar jag Forshaga! Jag vill så gärna tillbaka, det finns inget annat jag saknar så mycket som tiden där.. Varför blir det aldrig bättre? Jag gör allt för att försöka bearbeta min saknad, men det hjälper inte.
Idag har jag fått massa nya bilder från våran student och bal. Jag kunde verkligen inte hålla tårarna tillbaka.
Jag torkar tår efter tår och inser att saknaden kommer aldrig försvinna! En sådan fantastisk tid som jag hade där med alla som står mig så nära och så mycket vi gick igenom både ljusa och mörka stunder.
När jag ser bilderna från studenten så ser jag hur allas ögon glittrar och hur fantastiskt lyckliga vi var då! Vi var tillsammans, vi tänkte inte på framtiden, vi ville bara bevara den underbara stunden vi hade då.
Ja, det är så svårt att förklara för er som inte har upplevt de själva...
Jag är iallafall evigt tacksam för att jag har fått uppleva dessa tre fantastiska år tillsammans med mina bästa vänner samt alla underbara männsikor som finns eller har funnits däruppe i skönaste värmland!
Även om vi inte kan dra tillbaka tiden eller förändra något som redan är gjort, så hoppas jag att vi föralltid kommer vara vänner. Vad som än händer!
Älskar er så <3

För vi har tagit studenten...
Glada och lyckliga som få!

Hua, slutprov och en dag med vardagssysslor

Är det någon frukt jag älskar lite extra mycket så är det ananas, kunde inte låta bli att köpa mig en burk ananasskivor på ICA idag :P Så nu sitter jag och äter ananasringer direkt ur konservburken (hur normal får man vara?) Aja, gott är det iaf!!

Gaaah sitter framför miljoner papper som handlar om bruks, frågor, resultat, övningar, räkneuppgifter, regler m.m. Kan ju bli tokig på sånt här! Det är nämligen dags för slutprov idag :S IDAG!! Jag känner mig inte alls väl förberedd på detta! * suck *
Plugga, plugga, plugga nu! Inte sitta framför datan o skriva blogg?! MADDE!!! :@
Sen plus det där är det en hel del som skall göras till A1an :S Shit shit shit! Nu är de nog dags att man lägger på en rem så man kirrar detta!

Idag har det förövrigt inte hänt så mycket, vart hemma o grejat en del, hjälper mamma med att dammsuga, tvätta, hämta barnen, laga mat, se till att doggarna får sin dagliga aktivering och föda m.m.

Ska börja planera resan till HUND2009 =D Ååååh va kul det ska bli! Träffa mina underbara vänner igen samt två heldagar på mässan ;) Utställning, agility, lydnad, freestyle, JH och massa massa mer!
Längtar!!! 


Bilresa, del I av A1:an, dubbelrapprutt, tha tha tha...

Tjofaderittan vilken helg! I fredags satte vi Team Lundin oss i bilen för att bege oss till Team Brundin i Vintrosa. För under lördagen och söndagen väntade två heldagar på Örebro BK för utbildning. Äntligen är vi på G med vår agilityinstruktörsutbildning (A1an). Vi skulle få bo hos Camilla och Gudrun under helgen och det tackar vi hjärtligt för. Alltid lika trevligt! :)
Första helgen på A1-utbildningen vart helt okej! Man lär sig alltid något nytt och sattes in i olika diskussionsövningar m.m. som ger en hel del funderingar. Något att ha med sig hem och tänka på. Bra att även kunna bolla lite idéer fram och tillbaka med andra agilitytokar :P Så jag är hittills väldigt nöjd med utbildningen och väntar med spänning till nästa gång. ;)
Tack till ÖBK och Camilla m.fl. Nu har verkligen agilityinspertionen sats igång, som jag hoppades på!

Får även tacka vårt trevliga sällskap som har stått för mat och tak över huvudet. Ni som läsare ska veta att vi blivit bjudna på en sådan fantastisk mat, jag tror aldrig att jag har ätit så god mat! Gudrun är en hejare på det där med matlagning. Sen har jag haft grymt roligt, framför allt igår, lördag skrattade jag så mycket så att tårarna kom! Herregud vad lite vin och livlig fantasi kan leda till x)
När Gudrun berätta om lilla Pandora som kör dubbelrap/prutt, rapar när hon hittar kantareller och allt vad som hittas på viker jag mig dubbelvikt och kippar efter luft HAHAHA!
Eller när Gudrun förvandlades till "Magic-Gudrun" * tha tha tha * Äsch de går inte och förklara, jag minns bara att jag skratta och skratta och åter skratta. Det ligger en mobilinspelad filmsnutt på min mobil och den kommer sparsamt förvaras där! Inge youtube åså... eller? :P
Ja, mycket har hänt i helgen, men jag är lite för trött för att nämna allt, har ju vart vaken sen sju i morse och sen hållt igång med agilityn hela dagen, sedan kört 3,5 timme hem. De tär en del.. så nu ska jag göra det kroppen ber om mest = SOVA!

Go natt folket! Kul att just du läser min bloggis :)
Det glädjer mig, TACK!

O som i olyckligt kär

Syster fick ingen modell idag iochmed det blev det ingen shoppingrunda med mig 'trist'
Kunde väl egentligen ställt upp om jag inte nyligen hade klippt mig, för kortare än såhär vill jag inte ha det. Så idag blir det absolut ingenting att göra... Fasen då, jag måste köpa nya kläder plus att jag MÅSTE börja handla julklappar snart 'suck'
Pappa ringde mig och fråga om jag ville åka med till Thailand den 20 nov-5 dec, väldigt kort varsel, men ändå! F*n va gött o få komma bort ett tag. Men ville ju inte åka själv, skicka ut sms till alla vänner igår, det var väl ingen som direkt fastna på mitt förslag (vilket jag kan förstå). Sen kraschar de totalt med min instruktörsutbildning, inge bra! Men vi får se, inget bestämt ännu!

Jag har en konstig känsla inom mig, jag kan på ett sätt inte förklara den.. Men det är en stark vilja som styr. Jag vill verkligen gå vidare och börja om på nytt, men jag måste få verktygen till det! Ett nytt jobb, nya kläder, nytt hem m.m. Jag vill klara mig själv, vill inte vara som en parasit som lever på andra. Jag vill bli lycklig och trivas med mig själv!

Igår berättade en vän något för mig som jag verkligen inte ville höra. Det gjorde mig så ledsen och jag vet inte längre vad jag ska tro om honom..? :(
Kär vad ju det sista som jag ville bli, varför blev det såhär? Hur f*n kunde allt börja? Varför gör han såhär med mig? Vi som skulle vara vänner, beter sig vänner så? Eller är det bara jag som är naiv och fruktansvärt kär?
Även om jag försöker, så finns han ju där hela tiden! Han försvinner ju inte! Han lever i mina tankar, i mitt hjärta, överallt! Jag trodde allt skulle bli bra, att allt skulle lösa sig tillslut. Jag tror och lever på hoppet, att du en dag ska förstå hu mycket jag ... dig! Du har tagit mitt hjärta, vem har tagit ditt? </3

when you just wanna lay down and die


En jobbig dag..

Har inte så mycket och skriva om.. Har jobbat idag 8.30-15.00 det gick bra, öppna butiken för första gången i mitt liv PLUS att jag var helt ensam, så jag var riktigt stolt när jag insåg att jag hade klarat det, galant! ;)

Men idag är jag lite depp :/
Har fått tillbaka mitt Forshagalängtande, det är jobbigt :(
Jag vill så himla gärna dra tillbaka tiden, jag vill ha de som vi hade de förut... Jag vill inte att mitt liv ska se ut såhär, såsom de gör nu :S Jag vill hitta tillbaka till mig själv, vara lycklig igen!
Denna hösten har vart den värsta jag någonsin varit med om. Jag har behövt bo långt långt ifrån mina bästa vänner - mina systrar, det kom inga valpar som jag väntade, jag har blivit otroligt sårad av en person som jag älskar över allt annat, vi har genomgått en jobbig flytt, jag har inget jobb... m.m. Jag möter bara motgång på motgång. Inget får mig att vilja leva dagen, inget får mig att vilja försöka.
Sanningen är att jag inte vågar ta mig någonstans, för jag vill inte bli själv, jag vill inte leva ensam. Jag vill leva tillsammans med mina bästa vänner, det finns inget annat som betyder så mycket för mig som dom gör!
Ush, nu kommer alla tårarna oxå.. jaja de visar bara att det ligger känsla bakom det jag skriver.

Klockan är mycket och ännu en natt där jag gråter mig till sömns! :/

Psst. tror även jag håller på o bli sjuk, känner mig febrig och väldigt illamående! F*n, har ju inte tid med att bli sjuk nu * suck *

Hundträning för hela slanten!

Ojoj sicken dag det har varit idag! Jag gick upp ganska tidigt, strax efter 7 för att vara exakt. Ut med hundarna och sen göra sig lite snabbt iordning. Klockan 9 var det nämligen dags för mig att träffa en läkare angående mina lungor. Men de gick väldigt bra idag, han skrev ut en ny medicin till mig som jag skall testa under en månadsperiod och sen skulle han ringa mig och höra hur det går, om jag känner någon förändring sen innan. GÖTT smidigt och enkelt! Första läkaren som INTE påpekar eller säger att "man ska/kan inte ha pälsdjur när man är allergisk blablablaaaa" Tror dom man är dum eller? Anledningen till att jag har hundar är för att jag inte kan klara mig utan dom, så enkelt är det! ;)

Sen klockan 10 är det dags för hundträning. Möter upp Mikaela på klubben och vi börjar med att gå ut i skogen för att lägga viltspår till våra hundar! Inga tävlingsspår utan bara för aktiveringens skull.
Medens spåren ligger så tar vi oss en fika och tänkte träna däremellan, men hallen var upptagen i en timme. Så vi valde att gå spåren istället (då hade dem legat i över en timme).
Annie, Era och Helix var först ut. Det gick jättebra! Annie gick endast ett kortkort på plan mark pga sitt knä, men såg sin belöning som en riktig trofé =)
Helix den lille busen, spårade för första gången. Intressant och nogrannt gick det, duktiga lille killen!
Era, spårade oxå för första gången, men även hon gjorde ett mycket fint nybörjarspår. Whoho, klöven som belöning var skitbra, riktigt kul tyckte en stolt Era med klöven i munnen:)
Sen dags för gäng nummer 2 - Sannie, Diva, Naijk, Puma och Adidas.
Sannie gick jättefint idag, polletten har äntligen trillat ner ;)Ett rakt spår som gick över berg, hon fixa det utan problem, min duktiga lilla tjej! Puma gick också väldigt bra! Hon tog vinklarna kanonfint, ringade runt en och markera spårslutet väldigt tydligt som vanligt. Så himla roligt att det är en liten koncentrerad spårhund i den där spralliga kroppen * hehe *
Diva fixa spåret utan problem, men ville gärna fortsätta i mitt spår, så är de ju ibland, vissa hundar vill gärna fortsätta spåra, varesig det är blod eller inte ;) Men belöningen tog hon tacksamt emot och höll den som hennes ;)
Naijks spår såg jag inte så tydligt eftersom det låg lite längre in och mycket buskar o träd som var ivägen.. Men jag hörde när Mikaela berömmde honom för spårslutet, så jag tror det gick alla tiders ;) Dock den dumma spårlinan som lyckas fastna två gånger, vilket alltid blir en störning, men jag tror även det löste sig bra.
Lilla Adidas får verkligen toppbetyg av mig, HAHA sicken attityd den hunden har! "Varför ska jag spåra här för? Det är ju klöven jag vill ha!" Han koppla inte ens på nosen utan bara gick tills han i princip var framme vid klöven. Då det tog lite tid innan han fick syn på den. Men han tacka o tog emot sitt pris, sin belöning :P HAHAHA!

Sen blev det lite slalomövningar för Puma, Diva, Era och Adidas.  Dom är så duktiga så!
Jag fick köra lite med Puma plus lite lydnad =D
Gud vilken härlig hund hon är! Älskar o träna henne, hon har sån energi och visar sig alltid på topp! Riktigt kul!

Sen börja klockan bli mycket, närmare klockan 15 och vi hade då ett gäng trötta hundar och även dess ägare var rätt slut.
Ligger nu som en halvdöd säl i sängen, supertrött och seg. Ryggen värker rejält, undra vad det kan va? :S
Men här i sängen tänker jag ligga kvar och drömma mig bort lite ;) Skööönt

"Sannie, kom hit och lägg dig brevid matte nu, så sover vi en stund"
(Y)

Inga valpar

Det är med tårar i ögonen jag skriver och talar om för allmänheten att Sannie inte har några valpar.
Idag har vi vart hos veterinären och tagit en röntgenbild. Det visa sig vara tomt i magen :(
Vi (Mikaela och jag) prata en del med veterinären och fråga lite om Sannies livmoder, eftersom den kändes svullen. Hon svara att livmoderhalsen var förstorad i jämfört med en normal tik i den storleken som Sannie är. Så jag fick rekomendationerna att hålla koll på Sannie med att tempa henne regelbundet och se så hon går åt rätt håll, vill säga lite piggare och gladare.

Nu går min hjärna på högvarv! Valp nu? En ny parning? Valp sen? Eller nått annat?
Jag har redan fått en del erbjudande om både valpar o vuxna hundar, men det är så svårt att bestämma sig nu.
Det bästa vore om man kunde få ha en "lånehund" eller vad man kallar det. Typ en hund som kommer hit och bor hos mig under ett tag, som jag tränar inför tävlingssammanhang. Men som inte ägs av mig. Anledningen till detta förslag är ju att jag ännu inte vet vad jag vill ha, men är så himla sugen på att börja om på nytt, träna ny hund m.m. Då spelar de ju ingen roll om det är en valp/unghund/vuxen/tävlingshund o.s.v.

Får ta ett snack med min mamma, a serious talk! Hon måste förstå och detta kanske är nått hon skulle tycka vara okej... det är värt ett försök iallafall!

Hihi men men, egentligen, vem lånar ut en hund för ett tag? :P Men, ett sånt erbjudande hade vart bra just för tillfället... hehe

Tack för alla vänner för era sms, det värmer att veta att ni finns där för oss! <3 


Typiskt novemberväder

Tidigt inlägg idag, men inga valpar ännu :/
Jag börjar bli riktigt misstänksam nu :S Dygn 65 och inga valpar!
Vi tar ju temp 3 gånger/dag nu, hon har ju legat lite upp och ner vid 38 grader. Men imorse nu när vi tog temp hade den sjunkit till 37,7.
Ska kolla framåt eftermiddagen igen, förhopningsvis har det ju sjunktit lite till då.

Mikaela är påväg hit snart, klockan 12 är det bestämt. Kan de bara inte sluta REGNA!! Vi tänkte gå ut på en skön höstpromenad och ta lite kort på hundarna åså, men de projektet kan ju typ läggas ner! *suck*
Typiskt november!

Skruttan ligger o sover nu, hon har krypit in i Ruzzins bur och ZzzZzz :P
hihi, lilla bus som spelar matte spratt på spratt!

Nä nu ska jag sätta mig och ringa till de närmsta djursjukhus och djurkliniker för att kolla upp priser om det nu blir så att vi åker imorgon... sen blir det lite historialäxa om häxor o häxprocesser ;) dä ä grejer dä ;)

Ha de!

Opepp på allt!

Mikaela var här igår. Hon trodde inte att Sannie hade några valpar, eventuellt en.
Just nu är jag rätt opepp på allt! Jag har längtat så efter en valpkull efter min älskade Sannie och nu verkar det som om det inte kommer ske... *suck*
Om det inte blir någon förlossning förens på Onsdag så kommer vi åka in till veterinären. Antingen för ett ultraljud eller röntgenbild.
Men flytningen hon har är helt normal, men antydningar till sparkar är små. Mikaela tyckte hon kände en igår, men den var otydlig och kändes "djupt inne". Men men, just nu får vi bara vänta och se vad som händer och jag håller mig väl uppdaterad med hennes temp som tas nu 3 gånger per dag. Hon ligger runt 38.
Igår började hon flämta en del, men det avtog efter cirka en timme. Inatt har hon kraffsat och "naggat" i hennes korg. Själv kunde jag inte somna förens typ halv två.
FÖR mycket i huvudet nu! Allt med valparna, slutprov, A1:an, jobb och ... ja ni vet vem :/
Blä, för oflyt i livet!!

Mickan kommer hit idag igen, mest för att tjöta lite :P Just nu bor vi tio minuter ifrån varandra och annars typ 6 timmar :P Då är det bäst att passa på att ses. Får även träffa "min" underbara vilding PUMA! Gud vad jag har saknat henne, lilla tokhund!

Men ni vet ju hur läget ligger till just nu, om det inte blir en sheltievalp är jag öppen för förslag till en något annat nytt.
En ny ras? Samma ras? Stort eller litet? Kennel? Kombination?
Kom med förslag och tips, jag är öppen för allt!

63:e dygnet

Älskade lilla ljuvliga hund, är det inte dags snart tycker du? Senast jag tog tempen låg hon på 38.0
Hmm, de sägs ju gå ner på 37 grader om det är dags för förlossning.
Men? Hmm, ja, hon kanske dröjer...
Aptiten är sådär, hon äter men inte så överdrivet glad i mat som hon brukar vara (som ni vet) HAHA!
Bah, jag blir tokig!!!  Snart är Mikaela här, äntligen! Hon är nog den som känner Sannie bäst när det gäller dräktighet m.m.
F*n asså om Sannie har lurat mig igenom allt :P

Antydningar på valpar:
- kissar ofta
- dricker mer än vanligt
- sämre aptit
- går undan (bakom soffa, under sängar m.m.) letar gömställen...
- mjölk i alla spenar
- temperatursjunkning
- "ryckningar" som skulle kunna vara sprakar
- andra hundar reagerar på att hon luktar något

Det som säger emot är:
- inte speciellt tjock
- fortfarande smidig och har inga problem med att springa runt och hoppa upp m.m
- har inte kännt några tydliga sparkar
- ingen direkt kvarstående vulvasvullnad

Vad tror ni?

Ett citat jag har tagit från en hemsida. 
"Om tiken inte valpar på den dag man har planerat, beror  det som regel på att dräktigheten satte igång långt senare än man trodde"

Det kan nog vara så, får hålla mig i denna "hemska" väntan ett tag till verkar det som... gah! Jag är väääääldigt valpsjuk nu :P
Längtar ju så efter små bebisar!

RSS 2.0