Valborg, födelsedagsbarn, 'suddiga' minnen, väntan...

Jaha, då var det Valborg. Stort Grattis till Minuz som fyller hela 6 år idag!
Känns nästan konstigt att sitta i soffan o dega på Valborg, egentliegn borde man stå framför spegeln och tagga inför en kväll i Deje, men, det är historia nu.. Gamla tider...
Jobbat idag, sen åkte jag till Ica o köpte fredags-kvällsmat -> färska räkor, bagutte och romsås. Sen åkte jag faktiskt till systemet och köpte två vita viner, blandannat Guntrum :D Minnen <3 (eller ganska suddigt minne tillsammans med Guntrum) HAHA! Kommer tänka på er tjejer vid varenda klunk ikväll!

Nu om Sannies dräktighet; Jag väntar o väntar o väntar.! Jag gör inget annat än VÄNTAR!! Kan det inte vara dags snart, kan inte dessa 2½ vecka skynda på? ;)
Gah, ni fattar inte hur valpsugen jag är?!
Amanda, Ni får jättegärna komma o hälsa på knuttarna sedan. Hade vart så kul om ni skulle kunna komma på en minisemester till västkusten :)

Inget mer att rapportera, nu ska hundarna få kvällsmat och jag ska börja duka fram för räkfrossa ;D

Ha en jättetrevlig Valborg allihop!

Föresten är hemsidan uppdaterad:
www.freewebs.com/maddesandra

De vitas parning, supermatte med stenkoll, svaghet för den svarta, morgondagen=ledig dag

Blogg, blogg kära blogg.! Sitter här och önskar att jag vore duktig på att fixa med hemsidor.. :/ Mamma vill så gärna ha en ny och jag vill vara hennes egna webdesigner, för jag tycker sånt är så kul.. Men.. Jag vet inte riktigt hur man bygger upp en, var man får tag i en lämplig osv, vilket är synd.. Men men, det får väl funderas på.
Idag har vi haft en tik här på parning, det gick kanonbra! En första-gångstik som lät Minuz bestiga efter ca 2 timmar ;) Men, allt gick bra, häng på ca 12 minuter. Hon kommer även tillbaka på Fredag för parning nr 2. Då brukar det inte ta så lång tid som 2 timmar, haha.
Min lilla Solveig växer o växer. Idag är det endast 3 veckor kvar till beräknad valpning.. Iiiihh! =D Måtten runt magen idag sa hela 43 cm :O Alltså, 5 cm rundare på bara två veckor. Idag vägdes hon också vilket visade 6,7 kg. Vilket betyder en ökning med 1,7 kg sen parningen. Hihi, känner mig som supermatten med stenkoll ;)
Sannie är som alla vet väldigt matglad, men från att vara väldigt matglad, har hon övergått till något EXTREMT! :O Det är nästan så jag blir irriterad på henne hur hon kan bete sig. Häromdagen fick alla hundarna varsitt ben - samtidigt (de fixar det alltid, inget bråk eller tjuvande). Men tro på f*n, Sannie käkar upp sitt ben på nolltid, går och spanar in lillsyrran (Aya) och SNOR Aya's ben ur munnen på henne!!??!! Ush, elaka Solveig. Det där gillar vi inte!! Jag gick emellan då jag såg hur ledsen lilla Bayan blev (är så svag för den lilla svarta). Så jag knyckte tillbaka Ayas ben som Sannie hade beslagtagit och gav det tillbaka till Aya.
Men själva principen, Sannie gör ALDRIG så, inte ur munnen på någon av de andra hundarna!
Jag börja fundera, och kom fram till att det måste nog vara hennes hunger som säger ifrån. Om det är ett gäng valpar där inne som kräver en del näring och energi, så är det viktigt att Sannie kan bidra med det. Så jag gick ut i hundrummet och hämta valpfoder och ger nu ½ av varje (valpfoder och adultfoder). Så snart ska vi helt o hållet gå över på startermaten, de börjar ju bli dags snart... Ah, kan knappt fatta att det bara är 3 veckor kvar!!
Imorgon är jag äntligen ledig en HEL dag! Dock har jag redan gjort klart min dag på vad som ska göras:
> Sovmorgon - först o främst
> Promenad med Carin
> Tvätta sängkläder + valpningslakan
> Städa mitt rum
> Tvätta
> Dammsuga
> Betala räkningar

Rolig ledig dag? De två första punkterna gillar jag dock ;)

Nu är klockan elva, dags o sova


Detta kommer blir så bra!

Valpar väntas vecka 20

Starbelle Small Talk är parad med DKUCH MECH MKCH PLCH SEUCH Shelteam Teddybear.


Lite om Sannie:
Namn: Starbelle Small Talk
Kallas för: Sannie
Född: 2004-05-28
Mankhöjd: 33 cm
Hälsa: HDgrad B, Ögon U.A
Meriter: Uppflyttad till klass II i både agility och hoppklass.
1:a pris på INT. utställning, kom 4a i konkurrensen
Silvermedaljör (av alla ekipage S,M,L) på skolmästerskapet 2008, bronsmedaljör 2009.
BIR på inofficiell utställning (april-09).
U: DKUCH SEUCH Starbelle Sign Of Silk HDgrad B
E: GBUCH SEUCH Lythwood Silence Is Golden HDgrad B

Sannie är en underbar liten tös som aldrig slutar med att överraska oss med sina små bus.  
Hon tackar aldrig nej till mat/godis, vilket gör henne väldigt lättmotiverad. Kamplek är oftast riktigt kul, såvida inte köttbullen visats först  Hon brukar charma de flesta hon möter med sitt otroliga söta uttryck. Hon är stabil och flyter in i nya miljöer väldigt lätt.
Sannie tycker att agility är ganska roligt. Hon har sina stunder då hon går riktigt bra. Hon blir extra taggad om hon har fått heja på de andra hundarna en stund och kampat lite med trossen. Vi kämpar på i klass II och hoppas att snart ta oss uppåt.
Sannie är även världens bästa sängvärmare, mattes säng är hennes säng
Vi har även tillsammans testat på det mesta inom hundsport, både jag och Sannie tycker om variation i vår träning. Dock står agility som prio ett, men spår är också något som ligger mig nära om hjärtat, så Sannie brukar få gå ett par viltspår då och då. Klickertrix tillhör också en favorit. 
Sannie är min lilla skugga, följer matte vart jag än går. En söt, glad och väldigt samarbetsvillig tik som förgyller min dag!Lite om Teddy (info hämtad från www.shelteam.se :
Namn: Shelteam Teddybear
Kallas för: Teddy
Född: 2004-07-21
Mankhöjd: 39,5 cm
Hälsa: HDgrad B, ögon U.A.
Meriter: Utställningschampion i Makedonien, Montenegro, Danmark, Sverige och Polen.
U: Shelteam Savannah CEA clear, HDgrad A
E: Baltic Winner-06 EECH FINUCH INTUCH NORDUCH Sheldon Space Joker HDgrad A
Ägare: Lotta Jidegren, Kennel Shelteam www.shelteam.se
 
Teddy är en härlig grabb. Han har ett skönt lugn och är mycket trevlig. Han är en balanserad hane med alla fyra tassar på jorden. Jag har bara träffat Teddy tre gånger, innan valet föll på Teddy hade jag endast sett bilder och forskat lite i hans stamtavla, tidigare avkommor, syskon, föräldrar m.m. Men efter att ha träffat honom live var jag ganska säker på att han passar Sannie mycket bra. Teddy har varit utomlands i 1 år, hos en kennel i Tjeckien. Jag har svårt att tolka hur mycket han är använd som avelshane där nere, eller hur hans avkommor ser ut. Jag har endast sett bilder på två av hans avkommor därifrån. Men vad jag har förstått av hans ägare verkar det vara många bra valpar efter Teddy. Något som jag tycker är ett stor plus är att hans kullsyster Mischa tävlar agility, där hon visat framfötterna och är både svensk agility och hoppchampion. Teddy är född i en kull som ensam sobel (de andra var trefärgade) och eftersom jag vet ganska lite om hans valpar i Tjeckien kan han kanske ge trefärgade valpar. Sannie har ju i sina tidigare kullar gett trefärgat (men endast parad med sobla hanar).

Jag tror att denna kombinationen kommer bli riktigt bra. Hoppas på friska, trevliga och pigga valpar med en god exteriör. Planerna är ju att jag ska behålla en valp efter dessa underbara hundar. Jag tror på att man kan göra en valp till en framgångsrik hund genom att ha en bra grundträning. Man gör dem oftast till det man vill ha dem till. Så tänker jag iallafall. Har ett mycket gott exempel på det: Aya vår kleinspitz, avkomma efter Ruzzin och Nero. Ruzzin är en 'slappfis' som tycker att livet på soffan är underbart. Leksaker är blä. Nya miljöer kan vara jobbiga. Men i övrigt en fin och snäll hund, som är glad och tycker agilityträning är kul. Nero, en äldre hane som bor hos ett pensionerat par och lever endast som sällskapshund. Dessa två hundar är föräldrar till Aya. Aya är tillskillnad från Ruzzin galen i kamp och leksaker. Tycker att livet på soffan är dödstråkigt, helst vill springa, springa och åter springa. Hon är lättlärd och söker ständigt kontakt för nya uppgifter. Hon är totalt orädd. Exempelvis agilityhinder som kan vara svåra eller lite läskiga i början, typ gungbrädan, säcken, balanshinder m.m. Tar Aya lätt som en plätt. Inget skrämmer henne i princip. Anledningen till att Aya blivit som hon har blivit (trots att anlagen kanske inte hade menat att hon hade blivit en liten arbetsmyra) är att vi redan sen hon var valp jobbat mycket med belöning i form av leksaker och kamp. Hon har fått vara valp och alltid setts som 'lilla Aya', men ändå fått tagit stor plats för att lära sig att synas och ta för sig. Ja, ett litet exempel på att man gör dem oftast till det man vill ha dem till!

Mer information om Sannies fortsatta dräktighet kommer uppföljas här i bloggen. Just nu är hon inne på dygn 39 och små tecken på dräktighet har visats.
Är Ni intresserad av en liten skrutt efter Sannie och Teddy? Hör av dig till mig via telefon eller mail.
Madde
0735-34 27 22 eller 0304-474 73
madelene.lundin@hotmail.com

40,5 cm, en toppendag tillsammans med en toppenvän, smärtsam låttext, gap o skrik

Börjar med goooda nyheter! Sen förra veckan börja jag mäta Sannie runt midjan. För att ha lite koll om det förändras något.. Då (vecka 4) mätte det sig till 38 cm. Idag (vecka 5) mätte jag 40,5 cm!! Alltså en ökning på 2,5 cm. Jag känner att hon är rundare och mycket mer spänd än vanligt. Juverna är stora och rosa.
Jag vet att jag 'inte' ska tänka såhär, men fatta va mysigt om de skulle vara valpar?! Jag har bestämt mig att inte göra något ultraljud iaf.. Det enda ultraljudet ger mig är att dämpa min nyfikenhet och jag tror jag kan leva med den nyfikenheten :P Om en/två veckor kommer jag förhoppningsvis kunna känna rörelser om det finns något liv inom henne. Dessutom ber min plånbok att hålla i allt vad pengar heter just nu :S Det har blivit mycket utgifter nu det senaste och mer lär det bli.. hua.. 
Jag jobbar så mycket jag bara kan just nu, så förhoppningsvis kommer det lösa sig i slutändan.. 

Nyss hemkommen från Trollhättan, har vart på Överby med bästaste Sofie Kans!! Ni anar inte hur mycket man kan sakna en vän?! Bara få sitta ner, prata igen massa, mycket nytt, många minnen m.m. Vänskapen ska man bevara som ett dyrbart smycke sägs de ju :) Tusen tack för en toppendag Sofie, du är BÄST! <3

Sitter här o lyssnar på finaste låten, den säger mig så mycket :'/ teardrops on my guitar

Ont halsen har jag oxå! J*vla hanarna som rök ihop när jag hämta dom från hundgården.. :@ Fick gapa o skrika tills jag hann fram o rycka undan Bizon! Ush, kan bli så jäkla förbannad på sånt där tjaffs!! GRR! Ingen skada skedd, de bara "tuggar" på varann i princip. Men ändå...

Ha en fortsatt bra kväll så ska jag försöka kurera min hals :P

Om farfar!

Jättekort inlägg ikväll. Klockan är mycket o jag MÅSTE egentligen soooova, men ja ligger o funderar.. Jag behöver hjälp. Världens bästa farfar fyller hela 70 år den 4 maj. Vilket självklart ska firas.. Fort nu för tusan min kära bloggläsare: VAD SKA VI HITTA PÅ? Vi vill ju överraska honom rejält, med något roligt såklart. Som vi ALLA tycker är roligt. En minnesvärd dag för våran älskade farfar!
hjäälp hjälp hjälp!! Har ni några förslag på vad man kan göra, vart man kan åka, vart man kan käka m.m.

Kram!

Reservplan, 700:-, ny kampis.

Valp, valp, vaaaalp?!?!?! Jag vill så gärna jue! Om nu Sannie inte är dräktig.. Måste jag ju finnas med på någon uppfödares lista.. Jag har hittills 2 favorit-sheltie-kennlar. Men om ni kan rekommendera någon så gör gärna det :) Behöver ju inte vara sheltie denna gången iof, men jag har inte tittat runt på någon annan ras ännu, så sheltie känns mest "hemma" just nu. 

Idag är Sannie på sitt 26 dygn (från första parningen) och alltså är snart klar för ett ultraljud. 
De enda tecken jag sett på henne är att hennes juver har blivit lite rosa.. men inget illamående eller något annat typiskt har vi märkt..  
Ska jag göra ett ultraljud eller inte? Vänta måste jag ju göra ändå..? 700:- kostar det.. stackars plånbok :P
Hmm, råd, TACK!

En ny kampleksak har jag köpt idag oxå. Sannie gilla den starkt! KUL :D

Det är läderremosr som stoppning vilket gör att det är mjuk att hålla i, men samtidigt slitstark och bra att kampa med ;)
Nu ska vi ut på en skogsprommis tänkte jag, det är så himla fint och härligt väder :D

Lite planering över sommaren 2010, äntligen får man ta helg. Försvinn?

Sitter o kollar igenom min kalender.. Kan nog bli en bra sommar ändå :)
Förhoppningsvis kommer de ju valpar o de är ju rätt kul ;) Sen är juni och halva juli heeelt uppbokat:
2-4 juni - bal & student i Forshaga
5-6 juni - utställning i vänersborg
11 juni - Mamma 40 år :D
18-20 juni - SM agility & lydnad i Karlstad
25 juni - midsommar
3-4 juli - Utställning och agilitytävling Borås/Ulricehamn
9-10 juli - Utställning i Tvååker
Det kommer bli en heeel del ICAjobb i sommar. Hoppas man får träffa vännerna mycket i sommar oxå! Vill helst vara på resande fot och åka runt hela sverige bara för att få vara med dom bästa <3 Vi får se hur allt ser ut då...

Sen hoppas jag ju att ha lite tid åt lilla valpen oxå :) hihi! Eller hoppas o hoppas, jag SKA ha tid åt min efterlängtade valp :)

Torsdag idag och jag tar helg! GÖTT!
Imorgon åker jag och Mikaela till Gbg, det är nämligen fotomässa på svenska mässan ;D Ska bli riktigt kul!

Läste/såg något jobbigt för mig idag :/ Hatar att alltid bli drabbad och sårad!!!!! HATA HATA HATA!!! Gråten i halsen, men jag vägrar. Jag vill vara stark, jag vill klara av sånt här. Mina drömmar slår inte in, så enkelt är det. Livet är inte en dans på röda rosor. Jag väljer fel väg gång pågång pågång..  Han kommer aldrig försvinna... :'/
Jag går och tar mig en varm dusch.. så märks inte mina tårar... fan..

Aj, aj. Ay-ay-Ayaaaaa! Bågar är pörskans bra. Inget duger. Jobb. Obeskrivlig kärlek...

Jag måste ha världens sämsta kropp!! Magen är kass, knäna gör ont, hållningen är grymt dålig, hjärtat krampar, luftvägarna är skit m.m m.m de tar lixom aldrig slut..?
Vakna vid två i natt i extrema magsmärtor som resulterade till att jag svimmade, likblek i ansiktet och värkande mage! Fatta att jag är så känslig för smärta? När jag utsätts för något som gör förbaskat ont, tuppar jag av? Samma som hände med senapsburken jag tappa på lilltån, stackars tå som aldrig kommer bli bra :P
Men men, när jag vakna upp imorse kände jag mig precis som vanligt. Så morgonen bestod av träning tillsammans med Mikaela och gänget ;) Jag hade med mig Aya, bara för att hon är så himla rolig o träna och man märker hur glad och lycklig hon blir av att träna. Sen fick till några stå och huvudbilder på henne - toppen! Något nytt och snyggt att smycka hemsidan med ;) Herrejäklar vad bra det gick på agilityplan idag. Aya springer så himla snabbt att jag knappt fick till ett vettigt framförbyte :P (Hade nog vart lämpligare med ett blindbyte där, märkte jag). Sen slalom är så facinerande!! Aya är BÄST!! Utan koppel kör hon slalom, och fort går det!! Första gången gick det så fort att hon "halka" ur under bågarna x) Sötstumpan!! Så vi gjorde om och hon får mig att göra glädjehopp! Egentligen ska detta filmas, det får vi fixa så ni får se! Körde en gång till för att se så att det inte bara var en slump att det gick så bra.. Men nej då! Hon kör ett lika snyggt slalom igen och ger mig lust att hjula (trots att jag inte kan) HAHA. Åh, längtar så sjukt mycket tills jag får min egna lilla vovve, hoppas verkligen att Aya kan smitta av sig lite agilitytok till den hunden ;) 
Mikaelas Adidas fick till ett par riktigt fina slalom efter lite hjälp med bågarna! Riktigt kul att se =) Dom är så jäklans bra dom där bågarna. Han har tidigare varit lite frustrerad i slalom och inte fått riktigt kläm på det där sicksackandet.. Men jag hoppas att bågarna gjorde det lite enklare för honom. Man såg rätt tydligt att han fick något att fokusera och koncentrera sig på. Söt är han oxå, för fort ska det gå!
En bra träningsdag helt enkelt!
Sedan bestod dagen av tjaffs, oväntat va? Inget man gör blir bra, inget duger, allt är bara fel fel fel...! Till slut vet man inte om man ska vända sig in eller ut... Jag bryter ihop, jag pallar inte, jag orkar inte... Dottern som aldrig ger tillräckligt...
Sen åkte jag och lämna Linnea vid fotbollsträningen, köpte olja till bilen för 237:- :O:O Hur i hel*ete kan de vara så jäkla dyrt?!?! Jaja, olja måste jag ju ha, så det var ju inte mer än att betala o se glad ut... Plånboken svälter snart, stackarn..
Fortsätte mot Stenungsund för några timmars jobb. Skönt, typ.. Helt egen tid är värdefullt faktiskt. Då får man tid att fundera, resonera och planera. Ingen ser, ingen hör..

Nu är det dags för sängen. Lyssna på en fin låt, och titta på det finaste som finns. Världens bästa sheltie ligger här brevid. Tänk att hon är så vacker när hon sover att jag blir rörd...? Min finaste <3 Jag kan inte tänka mig ett liv utan henne, jag vet inte hur jag ska klara av den dagen då hon kommer försvinna ifrån mig... Obeskrivlig kärlek

Påsken är äntligen över, duktiga jag..

Äntligen är påsken över..! Är det någon högtid som jag inte gillar så är det påsken! Ush ush ush... Snacka om att få dåligt samvete över hur mycket gott man stoppar i sig?! Sen är det en heeelt meninglös högtid, tycker jag. Idag har vi iallafall vart på Ikea, jag älskar Ikea ;) Man hittar alltid något bra där =)
Sen åkte jag till Sven och bytte däck. Hahaha shit va grym jag är eller!!! ;) Dock måste bilen VERKLIGEN få sig en redig makeover. Men det kommer lite längre fram i vår. Sen hem och fika lite med familjen. Mormor kom ut till oss ikväll och stannar tills imorgon eller på onsdag. Imorgon väntar agilityträning, inte för Sannsie-Bannsie-Bus utan Aya-Baya-Piraya ska få följa med mig o lattja lite ;)
Inga tecken från Sannie ännu, imorgon tisdag är hon på dygn 21 - alltså 3 veckor har gått sen hon parades. Forstätter det att vara otydligt med tecken så kommer jag göra ett ultraljud. För skulle de visa sig inte vara något så kan man ju dra igång med träningen igen... 

Kort inlägg idag.. men nu väntar sängen :)

Natti natti 

Varning för deprimerande text...

När ingenting är bra.. vad gör man då? Hur ska man kunna överleva dagen, veckan, månaden, året om man aldrig kan se framåt? Det grävs ett hål inom en och där man förvarar allt som betyder något, allt man minns. Jag hatar att jag aldrig kan få ordning på mitt liv! Det är så mycket jag vill, men allt verkar gå emot mig?! Jag är tävlingsmänniskan som vill vara bäst men som ger upp för lätt, systern som aldrig kan hålla sams, dottern som aldrig ger tillräckligt, vännen som vill men aldrig finns där vid rätt tillfälle, hundägaren som försöker men inte räcker till, hon som alltid väljer fel, hon som alltid lyckas bli sårad... 
Allt hindrar mig till att må bra, bli bra. Just nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Samtidigt som jag bara vill dra härifrån, starta upp något nytt, någon annanstans. Men jag vill samtidigt inte fly från alla problem, jag vill vara stark för att kunna reda ut allt. Jag vet inte vilket av dem som är rätt väg. Just nu har jag inga andra alternativ, förutom att bli kvar och se dagarna, veckorna, månaderna, åren bara flyta förbi...

Att ingenting blir som man har tänkt sig är världens bästa uttryck, men jag hatar det. Det är så jävla sant samtidigt som man aldrig vill att det ska vara så... Varför kan ingenting bli som man har tänkt sig? Jag vet inte om man väljer sitt motto, sin livsmening. Men om man inte får välja själv, uatn blir tilldelad ett, så har jag iallafall fått "Ingenting blir som man har tänkt sig".

Det är så mycket jag saknar, så mycket som jag har gått miste om här i livet, något som aldrig kommer tillbaka...
Jag saknar människor som står eller har stått mig väldigt nära, stunder som jag bara vill uppleva igen, ord som jag vill höra flera gånger om...

Visst livet är inte lätt att leva, men det måste ändå finnas en mening till att leva. Om man aldrig lyckas med någonting, hur känner man sig motiverad till att leva då? Ta vara på sina dagar? För det är rätt kort tid man lever om man tänker på hur länge man skall vara död...

Jag tänker alldeles för mycket, jag måste skriva för att bli av med all skit som jag bär på. Tycker synd om bloggen som idag förvandlas till en deppblogg och alla stackars läsare som ska behöva läsa sånt här.. Usch!

Psst, jag tror inte Sannie är dräktig, ska dock inte ta ut något i förväg, men jag tror inte det... :/

RSS 2.0