Jag gör inget annat...

Gaaaah! Jag gör inget annat än jobbar... orkar knappt stå upp länge känns det som. Idag jobba jag 10 timmar, gick upp klockan 04.30 och nu hinner knappt ut med hundarna innan jag ska dra iväg och hämta samuel från fritids, sen ska de lagas mat, tvätten ska vikas, hjälpa barnen med läxorna, hundarnas kvällpromenad, se andra avenyn, SOVA!
Imorgon ringer klockan 7.00 för att åka o jobba på ICA mellan 8-20 *jippie*
Jag som hade tänkt att städa min bil för det BEHÖVS!!

Något jag saknar mer än allt nu är.. vänner.. Vill ringa en vän, ses, prata, ta en fika eller va som helst... Jag är trött på att vara ensam :/ Allt bara försvinner i en enda dimma, man blir ingenting...

Jag går snart sönder...

Något trevligt, underbart & roligt. Vänskapen kan gå genom eld. Vuxen nu?

Tjabba! Sicken bloggtorka de vart här då?! Men men, det är på tok för mycket jobb och massa mas just nu och åldern är den inte lättaste att handskas med xD HAHA!
Men men, jag får börja där jag sluta sist..
Fredag den 19 mars begav jag mig uppåt i landet, slutstation - Forshaga! :D Först blev det stopp i Billingsfors, lite käk, hämta madrass, sängkläder m.m. Sen blev det tjöt med Cilla innan jag åkte vidare. Även denna gång får jag som en läskig känsla när jag svänger in mot Forshaga, jag kan liksom inte hantera den. Jag skakar, mår illa, blir yr.. Men samtidigt FULL förväntan och pirr i magen.. Jag fattar inte?! Det är läskigt! Men men, när jag väl har parkerat och knackar på dörren, så öpnnar en glad Simon med en kram. Phu, jag är framme och lugnet lägger sig. Tjaaa, det blir lite tjöt innan vi beger oss bort till Ghettot, lilla kära ghetto! SAKNA!! In i lägenhet och träffar snart på CalleCarlander :D Sedan ramlar Bella o Sandra in oxå och folk kommer och går "som vanligt" ;)
Kvällen flyter på, fler folk börjar dyka upp. Det börjar förfestas i Simons lägenhet, tills folket bestämmer sig för att förflytta sig bort till Dallas, gamla Megana. Dock stanna jag kvar, trött som jag var.. Senare ringer Lina och talar om att hon är i Forshaga om 2 minuter, jag klär på mig snabbt och skynder mig ut genom porten. I mörkret ser jag en vit Mercedes och ut kliver.. Lina.. "bena på ryggen" och kramar om läääänge världens bästa Lina!! Prata lite snabbt och bestämde att vi skulle höras imorgon bitti, i princip så fort vi vaknar ;) In till lägenheten igen och la sig ner i sängen och somna på STÖRT. Vakna till vid halv ett av att en viss Henrik Knapp kommer inflygandes och slänger sig över mig, vad han ville? Ingen aning..? Gonatt
Lördag: Lugn morgon i sängen framför nyhetmorgon, smsa med Lina o Amanda och bestämde att vi skulle ses nere vid Amanda och Palms husbil. Nere vid husbilen kom vi fram till att åka en sväng till Karlstad, jag Lina, Jens och Simon åkte in till Bergvik och kika runt lite :) Där träffa vi även Jop, Bella, Sandra, Bea och Boa. Sen kom även Micke o Sofie! KUL!!! :D Tillbaka till Forshaga igen och klockan börja ticka mot 15, jag duscha och klädde på mig mjukis, sen åkte jag bort till lokalen och fick nycklarna, grabbarna börja fixa iordning musikanläggningen och vi fixa fram bord, stolar och soppåsar. Sen hem igen, fixa iordning sig på riktigt, smink, hår och kläder. Sen öppnades första cidern och förfesten var igång. När klockan var ungefär 18, gick jag bort till lokalen igen och träffa tjejerna som satt o käka. Vid 19 börja så smått folk komma, sen rulla det in under kvällen. Vi hade skitkul, massa dans och sång, roliga överaskningar och massor av skratt. Ännu ett stort tack alla underbara som gjorde festen till ett värdefullt minne.
Några bilder från kvällen:
Pip är som vanligt på bushumör

Mattias o PernillaSimon o AmandaCarlander med guran såklart!
Serious talk? :P
Jacob, Micke o Fräs i en bugg :)
Jaha? HAHA
Suddig som tusan, men efter 12slaget var jag en mycket GLAD 20åring!! :D

Så, de var det.. Kvällen sluta alldeles förtidigt eftersom infödda forshagabor tycktes förstöra vår kväll med massa tjaffs och bråk :/

Men men, innan det var allt så himla bra! Det kändes i hela kroppen, alla underbara vänner, vi träffas igen!
TUSEN TUSEN TAAAAACK! Fina presenter, massa gratulationer och många delade skratt. Ni gör mig hel! <3

Själva födelsedagen spendera jag till att städa lokalen, säga massa jobbiga hejdån och se sina vänner åka ifrån Forshaga och man vet inte när man ses nästa gång igen :'( Tårarna kom, fast ingen fick se dem utan jag själv.. Jobbigt är det.
Hem till Simon och fördriva tiden där, se på tv, gå till Ica och handla, städa lite i lägenheten m.m. Mattias och jag bestämmer att vi åker hemåt på måndag förmiddag och det besultet var bra kände jag. Man behöver lite tid att landa efter allt och minnas alla fantastiska år sen tidigare i Forshaga.
Måndagen kom och hemresan väntade, gaaah, varför vill jag verkligen INTE åka från Forshaga. Jag trivs alldeles för bra där uppe och känner mig inte alls motiverad att komma hem :(
Ush, men men det fanns inget annat alternativ än att åka hem, Mattias höll mitt humör uppe och den mesta tiden av bilresan hem hade jag ett leende på läpparna iallafall...

Tack till Sandra, Amanda o Knapp för gott samarbete till denna 20årsfest, just nu har vi alla 4 kommit över tonåren och har startat vårat vuxenliv på riktigt! 20 år?! Det är inte klokt!?!?! :P
Tack till er alla som kom till våran fest, så himla kul o se er allihop! Hoppas det INTE dröjer länge tills vi ses igen :)

Nu är jag tillbaka i vardagen och allt känns sådär... Jobb, jobb och åter jobb. Inget kul kommer hända på länge, har plötsligt inget o se framemot.. Kanske studenten i Forshaga, hoppas hoppas. 
Sannie har ännu bara gått 10 dagar sen hon parades, så det är svårt och säga om man sett några förändringar, jag återkommer ;)
Psst, jag har vart 20 i en vecka nu och systemet har ännu inte besökts..? Vuxet, eller hur! :S :P
Puss & Kram till er alla bloggläsare

Jag är snart iväg..

Nära nära nära, nu är jag snart klar för att åka :D
Whoho! Det ska bli så himla kul!! Träffa alla underbaringar igen. Först blir det ett besök på torp, jag tänkte se om jag hitta några snygga skor samt nya stövlar, mina fina svarta har gått sönder :/ Sen blir det ett stopp i Billingen för lite kaffe och hämta några saker hos pappsen. Sen SEN är jag påväg till ÄLSKADE VÄRMLAND!! Det verkar som om de flesta åker upp idag, kul! För imorgon har vi nog med att fixa o greja...
Jaja, nu måste jag packa det sista och "röja" bilen lite :P

Ciao! 
 

Parning 2, kan ni tänka er vilken bra kombination!

Ja, då var även parning nr 2 avklarad. Det gick väldigt bra idag. De fick till en hängning på 13 minuter idag, vilket kändes bra. Sannie skötte sig så bra. Både hon och Teddy jobba på flitigt ;)
Så nu hoppas vi verkligen att allt kommer gå vägen denna gång och vi väntar alltså valpar vecka 20. Jag tror denna kombination kommer bli riktigt bra. Teddys vackra utstrålning + Sannies söta uttryck, kan nog inte bli annat än bra. Dessutom är Teddy en förbaskat härliga hund, så himla trevlig hane. STORT plus i kanten är att han har Snapsen som morfar (en av mina favoriter). Teddy har visat sig väldigt bra i vänstervarv genom åren, resultatet har idag blivit Multichampion.
Multichampion Shelteam Teddybear är alltså hanen som jag har valt till Sannie. Nedan följer några bilder som jag hittat från  http://www.zeskalnivyhlidky.wz.cz/english/index.htm 


Vackra Teddy


En bild på Teddy och en av hans söner (Teddy till vänster)


Jag hoppas jag kommer få några fler bilder från Lotta. Jag kan inte sluta le när jag ser bilder på Teddy, han är så himla fin i mina ögon. Jag tror helt seriöst ärligt att denna kombination kommer bli riktigt bra!


Parning 1 lite annorlunda men..

Idag har jag och Sannie varit och besökt hanen. Det blev ingen parning i söndags, antagligen var Sannie lite tidig och därmed blev det ingen parning. Så vi åkte ner idag Tisdag istället :)
Idag gick det lite bättre. På första försöket var hanen inne... Han gjorde sitt, men.. det blev ingen hängning?! Detta är alltså en typisk "tjuvparning" (fast denna var ju planerad). Hanen svällde utanför och därmed ingen hängning. Man brukar säga att varje dag ger nya lärdomar, och det kan man verkligen säga om dagens upplevelser. Vet inte hur jag ska lägga upp detta officiellt med mitt "talspråk". Så, därför skiter jag i o gå in på detaljer..
Så när hanen gick av Sannie, så börja båda två tvätta sig och verkade nöjda, medans jag satt som ett fån och undra vad som precis hade skett. Upptäckte en droppe på golvet som kommit från Sannie och eftersom Lotta hade ett mikroskop, så besluta vi att kolla lite närmare på den droppen. Kanske, kanske innehåll den något som var intressant för oss ;) Oh herrejävlar vad det krylla spermier i den där lilla droppen, så jag är ganska säker på att Sannie fått vad hon skulle ha om man säger så HAHA! Så det blev en liten konstig parning, men men helt okej ändå. Känner till tikar som blivit dräktiga på parningar utan hängningar.
Så imorgon Onsdag blir det parning 2 och hoppas på att allt kommer gå bra. Då hoppas jag på att kunna lägga ut bilder också.
Men innan parningen skall jag jobba några timmar, senare är det teckenspråkskurs och efter det skall jag firas, eftersom jag inte är hemma på min födelsedag.


Vika svans ordentligt med vågor på ryggen, vad kan resultatet bli?

Iiih, nu är det nära. Från gårdagens inlägg har min uppfattning om löpet förändrads. Idag märkte jag tydligt att Sannie viker undan svansen ordentligt för hanarna. Hon får tillochmed "vågor" på ryggen. Dock är vulvan fortfarande lite hård, då därför väljer jag att avvakta till imorgon. Hon är lugn och låter hanhundarna komma nära, inte alls några antydningar till bitska angrepp idag HAHA. Åh, de ska bli sååååå spännande. En ny hane denna gång, även han har parat innan och vad hans ägare säger är att hans valpar har blivit sååå söta i sitt utseende. Vad tror ni om det? Lilla söta, underbara solstrålen Sannie + en större vacker hane som ger söta valpar. Vad blir resultat av de tro? ;D Iiiiihhh!

Återkommer med mer bloggande efter parningen imorgon!

Ha det!

Lite nervös sådär, släktkalas plus mig

Uuuhhuhh, nu börjar jag bli nervös.. Igår började Sannie lägga svansen åt sidan, man kittlade henne lite lätt kring svansroten, även när Minuz "nosade runt". Så efter vad jag har hört ska man ju räkna 3 dagar från och med den dag de lägger svans. Dvs på Söndag i vårat fall. Men efter idag är jag tveksam. Hon är fortfarande väldigt bitsk mot hanhundarna och talar om för dem att hålla sig på avstånd. Hon kanske inte alls är redo tills på Söndag. Hua, hoppas verkligen vi hinner få till båda parningarna innan fredag. Det borde vi göra, men ändå...

Idag har jag vart på 20årskalas hos Sandrow. Det var framför allt Sandras släkt, men jag tillhör nästan där iallafall HAHA vi är ju föredetta sambos, därmed idag särbos ;) Massa god mat och trevligt sällskap :)
Sen satte jag och Sandra oss framför spotify för att kolla spelningslista till vår gemensamma (tillsammans med Amanda & Knapp) 20årsfest!
Roligt att planera lite lätt inför festen, den börjar ju närma sig! Iiiihh!

Nu ska jag sova!
Go natt Sverige

M

För agilitynördar..

Okej, detta inlägg riktar sig till agilitynördar. Ni som inte känner er träffade, behöver inte göra er till besvär att fortsätta läsa :P
För jag vill bara tala om att den 1/10-3/10 är det VM i agility. Jag ska dit och jag vet att Amanda är på! Någon mer som vill följa med? Hade vart superkul att åka ner ett gäng, till Reiden (i närheten av Nürnberg) i Tyskland. WHIHO!
Fundera på det vetja!
Sen är det ju SM i lydnad & agility i Karlstad den 18/6-20/6. Dit vill jag med och heja på Sveriges elit!! Någon mer som vill haka på? :DP.s bara en vecka kvar! Sen ska man få träffa de finaste människor på denna jord <3


Sandra fyller vuxen!

Grattis världens bästa Sandra som fyller 20 år idag!!
Jag är så himla glad att du finns i mitt liv underbara Du!

♥Kärlek till dig vännen min ♥


Fullspäckad vecka, valpar och resor.

Hejsan hoppsan!
Tänk va veckan går fort, redan söndag idag. Ja, jag fördriver min lediga dag till att lusläsa Hunduppfödarens handbok, trots att redan läst den 2 gånger, men som sagt, jag tröttnar aldrig :P
Sedan klockan 16 är det dags för agilitykurs 1, sen klockan 18 dags för agilitykurs 2. Full rulle!
Veckan som kommer, dvs vecka 10 är också fullbokad.
Måndag: Sandra fyller 20 år WIHOOO!, Ska besikta bilen :S huuuamej, men hoppas det går bra, sen ska jag till Jessica och klippa mig. Sen ska jag åka till torp och se om jag hittar några festkläder till 20årsfesten.
Tisdag: Jobb
Onsdag: Jobb
Torsdag: Jobb
Fredag: Jobb, Sandras 20årskalas.
Lördag och Söndag: Hoppas jag på parning 1 iallafall, men det återstår och se.

Pratar med Amanda på msn, pratar valpar, tyskland o massa sånt. Det får mig att längta ännu mer. Ska som sagt bli så kul med valp, hoppas verkligen det blir valpar den här gången. Sen en resa till VM i Tyskland hade vart så himla kul!! Åååååh! Vad jag verkligen vill! :D

Men men, dags att lämna bloggandet, har lite annat o pyssla med innan det bär iväg till klubben :)

Puss & Kram på er!

Spännande tid, ofint att ringa på fredag eftermiddag?

Jadå, nu kommer min, Maddes blogg i ur o skur förvandlas till en löp-parning-dräktighet-(och förhoppningsvis valpnings)blogg! Precis som i höstas kommer det bli mitt största bloggämne ;)
Jag tröttnar aldrig på spänningen, funderan och planeringen som ligger bakom. Studerar Sannies beteende, skiver ner viktiga datum och sånt som kan vara intressant att ha med sig framigenom. Planerar vart valplådan ska stå och valpnamn är iprincip klara HAHA!

Skickade ett mail till hanhundsägaren i onsdags, har dock inte fått svar än. Så jag tror jag slår henne en pling senare :) Kan man göra det? På en fredagkväll? Eller är det väldigt ofint.? Hum, kanske får vänta tills imorgon...? Eller? Vad tycker ni?

Hoppas hon tajmar in höglöpsdagar innan jag åker till Forshaga, hon borde göra det iaf.. Hoppas, hoppas, hoppas!

Kram på er!


Panik och rent utsagt, otur!

Jaha, då var det tajmat.. Sannie började löpa idag! IDAG!!! Vad innebär det? Jo, höglöp runt vecka 11, och vad händer vecka 11, JO då har vi 20årsfest i Forshaga!!!
Va ska jag göra?!?

Lite torkat blod hitta jag runt vulvan på henne vid 22 tiden, plocka bort "skorpan" och jo men visst, då kom det en droppe färskt blod.....

Varför har denna människa som skriver denna blogg alltid en sån förbaskad otur, vad är meningen med allt?
Är det meningen att jag inte ska åka till Forshaga o fira min 20årsdag, eller är det meningen att jag inte ska para min tik som förhoppningsvis föder min framtida valp?

Baaah! Jag är så himla trött på OTUR!

Om man ska fundera lite på sin framtid..?

Hmm, ja, återbesök till hudspecialisten den 22/3. Han tror Nova fått en hudinfektion som är grundat på hennes egna bakterier. Antibiotika och klohexidinschampo tills återbesöket. Så får vi se vart detta slutar.

Baah, kollar runt på nätet för att försöka hitta "min framtid". SVÅRT! Jag har verkligen fått upp ögonen för hundfysioteraput. Friskvård, hundsim och rehab är något som jag tycker är verkligen intressant och skulle mer än gärna vilja arbeta inom detta område.
Men! Utbildning? Vart hittar man en VETTIG utbildning? Fick upp en hemsida där texten lät väldigt bra, men där de hade spelat in en video där "lärosalen" såg ut att vara i ett ridhus? Elever satt på filtar inne i ridhuset (eller vad det nu va?) och klämde lite lätt på sina hundar..?? Hm, blev mycket tveksam. Den utbildning kosta ungefär 25.000:-. Sen hitta jag en annan utbildning som verka superbra, verkligen det jag sökte. Lärarna var djursjukvårdare, sjukgymnaster, cert. hundfysioteraputer m.m.
Kursupplägget var fördelat på helger (sammanlagt 15 dagar) där varje kurstillfälle kosta 5900:- exl. moms? Hur mycket blir inte det i slutändan? Efter sammanlagt 15 dagar var du cert. hundfysioteraput och din utbildning kommer kosta nästan 100.000:-?

Ja, förstår ni? Jag vet varken in eller ut? Efter vissa utbildningar får man kalla sig dipl. hundfysioteraput och vid andra cert. hundfysioteraput? Vad skiljer det sig åt? Att bli dipl. eller cert.? Är det bara jag som tycker att cert. hundfysioteraput låter bättre och mer högmeriternade?  


Hur sjutton ska jag göra? :S


Nova <3

Ush, åka till veterinären med Novan idag.. Detta blir 2:a gången vi åker till veterinären.? Första gången tog vet. massa prover ex. infektionsprover m.m. allt visade sig bra. Hon uteslöt:
Ohyra - eftersom ingen av våra andra hundar blivit drabbade (vi har ju 5 hundar utöver henne) Kan hålla med om att det låter märkligt att en hund av 6 skulle få ohyra.
Livmodersinflamation - Hon är såpass pigg och dricker inte onormalt mycket.
Allergi - Hon är för gammal för att utveckla allergi.

Så idag åker vi till en annan veterinär, en hudspecialist på västra djursjukhuset. Nu hoppas vi på att han hittar nått, man blir tokig av att inte veta vad det är hon lider av.Bli bra nu min vackra tös <3

RSS 2.0