Bruksmalle light vs vanlig bruksmalle?


Idag ska blogga om någonting som jag inte brukar blogga om. Men jag läste ett intressant inlägg på facebook som fick mig att tänka till lite.. Alla som läser min blogg kan väl inte ha undgått att agility är min favorit hundsport :P Just i dags läget äger jag en shetland sheepdog och har i mina planer att skaffa mig en till. Men en ras som verkligen fascinerar mig och som även också finns i planerna att skaffa är en Malinois.
Inom agilityn i largeklassen är det ju border collie som regerar rasmässigt, men det har även visat sig att mallen kan ha stor framgång inom agility. Det var ju t.ex. en malle som kom tvåa på VM 2008. Så genom att ha sett NM på Stora Stockholm, flera youtube klipp :P tillhör detta malleekipage mina favoriter.
Jaja, mer om det någon annan gång, men det jag vill komma fram till är att jag har hört talas om bruksmalle light.? Hrm? Tydligen en malletyp som bara ska lämpa sig till agility och lydnad. Men jag fattar inte? Varför funkar inte den "vanliga" bruksmallen i hundsporter som agility och lydnad undrar jag? Ja menar, när jag skaffar min framtida malle vill jag ju hålla på med agility OCH bruks. Inte måste jag väl välja vilken linje jag vill gå på? Jag söker ju mycket av det som finns hos en malle. En snabb, uthållig och modig hund. En hund som har vinnarskalle och en stor arbetslust. Just det passar sig toppen till agility enligt mina åsikter.  
Varför ska man experimentera med en såpass liten ras? Varför duger inte mallen som den är? Vad är det agilityn kräver för att man måste "göra om" rasen och kalla den bruksmalle light?

Just nu känner jag mig lite kluven.. Det blir till att spåna mer inom denna ras..

SBK har fått en ny tävlingssekreterare, vad blir det sen? Sverige är pörskans bra!

Ja, nu är det verkligen dags för uppdatering.. Från där jag sluta sist, regelhäftet vill säga.. Så blev jag auktoriserad förra söndagen 14/2 :) KUL! Så nu får jag sitta som tävlingssekreterare på officiella bruks- och lydnadstävlingar ;)
Annars jobbar jag för fullt och veckan härpå kommer bli desto mer.. Men men, det är goa pengar o få in. Men vill verkligen ha mig ett riktigt jobb. Just nu känner jag mig lite lack på allt vad livet heter. Funderar på att söka högskola till hösten, men tvekar.. Känner mig fortfarande supertrött på plugg och vet inte om jag skulle kunna gå för fullt till hösten. Men samtidigt, skönt o bli utbildad tidigt och kanske kan få ett vettigt jobb inom en treårsperiod iallafall. Ja, vi får se. Kommer söka iallafall. Det skadar ju inte.

Jag är fortfarande väldigt valpsugen! Sannie har ännu inte börjat löpa..? Så det blir en lång väntan innan jag får min lilla valp, om det nu blir någon till mig...

Nu ska jag vända min uppmärksamhet till curlingturneringen ;) Sverige-Kina 5-2 än så länge (Y)
Tycker i allmänhet att det går riktigt bra för Sverige i OS! Man känner sig riktigt stolt när ens eget land plockar hem medalj efter medalj och gör en fantastisk prestation som får en att rysa! Sverige är ett pörskans bra land ;)

Ha´t bra!

Gäääääsp och melodifestival

Vill bara tala om hur j*vla tråkigt det är att plugga 'regler för officiella bruksprov'
Jag tror jag avlider av gäspar snart. Har gäspat mig igenom 12 sidor liksom?! Hej å hå, detta går nog som en dans! NOT! Ni anar inte hur besviken jag är på mig själv.. SUCK! Ja ska läsa ca 10 sidor till, sen gärna läsa igenom allt igen, sen svara på några frågor, rep. frågorna igen. Blir en lååång natt av massa plugg! Man känner rätt tydligt att det var längesen man plugga, typ skolan... Jaja, sitter o lyssnar på bidragen från Melodifestivalen, jag har hittills en favorit, som passar sig i denna festival. Dock en annan låt som oxå va bra, men som kanske inte passar sig riktigt i melodifestivalen liksom... Men men, skitsamma.

Hepp, lägga datorn åt sidan och ta fram regelhäftet igen :/

Man slutar aldrig att förvånas :O

Detta är nog den största jag har sett! Så jäkla stora bollar asså? :O Hur i all världen ska det gå ihop? Ja menar den storleken lär ju inte ens gå in i munnen? Eller det kanske går? Om det gapas riktigt stort! Eller nä? Jag skulle nog inte kunna få in den i munnen, eller jo. Vem vet hur det blir om den ör lite blöt? Har verkligen aldrig sett så stora bollar innan alltså, men uppenbarligen har jag inte sett så mkt i världen då... Man slutar då aldrig förvånas!
HAHAHA En kamptross, som sagt.. Nog den STÖRSTA jag sett. Jag tvivlar på att Sannie kan ta den i munnen, inte ens när den är blöt :P

Den största jag nog någonsin sett! 

 Ha en bra Lördag!


När allt inte känns riktigt bra

Hmm jag vet inte. Men just nu känns det som om allt är påväg ner. Sakta krossas mina drömmar som varit mig så nära. Det gör ont att behöva veta, men vad ska man göra? Jag kan inte göra annat än att bara stå brevid och se på. Hjärtat svider och kroppen är orklös. Tankarna som bara flyter omkring och vägrar sätta rot. Sårad, skrämd och förtvivlad... Jag trodde jag visste, men det visade sig vara fel.
Jag vet inte hur jag kommer bli, kommer det förändra något?
Allt känns kallt och mörkt, när ska jag få nå ljuset? När kommer jag kunna känna mig stabil, fri och lycklig?

Nu när allt är såhär så saknar jag inget mer än.. vänner. Jag är så rädd o förlora det bästa jag har, de som känner mig bäst och de som vet hur allt ligger till. Men tänk om, hur blir vår framtid? Jag är så rädd för o förlora alla. Men vem säger att man inte börjar glida ifrån varandra, inser hur svårt det är att hålla ihop.
Men jag saknar, tänker och älskar mina vänner. Även om de är långt bort ifrån mig så är det ändå de bästa som finns <3  
Tänker på er!

Bdb, vad har hänt? Valp, när blir det min tur?

Varför funkar inte Bilddagboken? Jag har ju massa bilder på gång, så går det inte ens att komma in på själva sidan?! Jag kan bara se menyn, men inte själva sidan..? Åh va irriterande! Någon som vet om det har hänt något eller hur man får ordning på det?
Väntar på att Jossan ska komma hem så vi kan gå ut med hundarna tillsammans, inge vidare att gå ut med 6 stycken själv... Det går, men det är roligare om man är två stycken.

Sen har jag ett EXTREMT valpsug nu!! Gaaaah, blir galen snart! Alla andra har valp/ar, tingat valp eller har kommit en bit på väg tillsammans med sin unga hundar... Amanda, Lina, Sofie m.fl. Ni anar inte hur avensjuk jag är på er. Hoppas verkligen Sannie ger mig en liten (gärna trefärgad) tik till sommaren. Om inte, vet jag inte vad jag tar mig till...
Såg föresten bilder på Linas valpar, 'hum hum' herreguuuuuud vilka fina valpar! En röd tik med perfekt vit bläs, jag smääälter! Sötingar! Jag måste ju åka om ett par veckor o skåda dessa bedårande valpar! Vill väldigt gärna iallafall.

Nu ska jag fixa mat! ;)
Ha't

Bloggdesign?

Ja, det där med bloggdesign är inte min starka sida... 'suck'
Duktiga Sofie har ju fixat min header, skulle väldigt gärna vilja få till det själv någon gång, men jag lyckas sällan.
Men nu har jag iaf bytt bakrundsfärg, lagt till en klocka och även att dagens namn alltid uppdateras... Det är alltid nått iallafall :P
Idag har jag vart ledig, rätt skönt faktiskt. Så härligt att vara ensam hemma. Just nu sitter jag o barnen o tittar på film. HAHA min bror är lika Harry Potter inspererad som jag är ;) Så ikväll ser vi Fenixordern!
Men imorgon är det jobb igen, sen är det möte på Brukshundklubben - årsmöte rättare sagt. Trevligt ska det bli.
Nu ska jag släppa datorn och fortsätta se på filmen.

Kram på er!

Välbehövda saker, klipp o färg, lillan kör så det ryker, trolldomens värld, att bli knäsvag för det röda

Ja ja ja, jag är superdålig på att blogga. Men jag får väl skylla på det som jag alltid skyller på - har inget o skriva :P
Har jobbat hela veckan, har gått bra. Alltid skönt när det rullar in lite pengar varje månad iaf, även om de snabbt går åt. Idag tex åkte vi till uddevalla för att mamma skulle klippa sig o sen skulle vi handla lite välbehövda saker... Jag köpte mig äntligen en datasladd, en foundation, 4 tunikor, eye cream m.m. Välbehövda saker.. eller ja, nästan iaf :P
Ah, jag fick klipptid hos Jessica den 8:e mars! Perfekt! Dessutom ska syrran ge sig på mitt hår den 15:e feb. då blir det lite färgförändringar, hjälp mig gärna med förslag - lägg till en kommentar vetja ;)

Imorgon är det agilitykurs igen, hoppas det går lika bra som det gjorde sist. Innan kurs ska jag o Jossan träna våra egna hundar lite lätt. Jag kör Ayan imorgon ;) Bara för att det är så himla roligt med en hund som älskar agility lika mycket som jag :) Dock är hon inte så gammal än så det blir endast lite tunnel åså. Sist vi körde så tog hon 6meters tunneln - böjd utan större hjälper. Gjorde fina och snäva "åttor" med lagd bom. Duktiga Aya. Jag har nappat helt o hållet på de tips Camilla gav sist. Att i princip bara belöna med kamp o lek inne på agilityplan, det funkar jättebra på Aya. Hon lägger i en högre växel och kör så det ryker, då hon vet att det är trossen som ligger som slutmål. Jag tror hon kan gå riktigt långt, hoppas mamma kan se henne imorgon o kanske köra lite hon med.

Nu ska jag natta barnen, för mammsen är på vårfest i Stala ikväll. Så när barnen är lagda och allt är undanplockat ska jag sätta mig in i magin och trolldomens värld igen, jag är heeelt fast!

Måste ju även gratulera min underbara vän Lina på kennel Bachwi http://bachwi.se/ eftersom kennelns första kull fötts. 8 små småttingar såg dagens ljus i Torsdags den 4/2. Jag längtar o hoppas verkligen på att få träffa dessa små pluttar, men de bör nog vara tingade allihop, annars följer det nog väldigt lätt med en... ja, en valp hem till Myrebacken, vilket kanske inte är lägligt just nu :P Men jag blir ju knäsvag och har svårt att motstå rödingar!
(HAHA, de va ju lite kul)

Kram på er!

RSS 2.0